Inbouwsystemen

De perfecte integratie van inbouw rollamellen. Inbouwsystemen zijn geschikt voor zwembaden met een breedte van 2,5 t/m 6 meter en lengte maten van 4 t/m 20 meter. Ook voor afwijkende maten hebben we passende oplossingen. Onze inbouwsystemen zijn voor ieder type zwembad zoals folie, beton, polyester, kunststof, betegelde baden. Daarnaast zijn al onze systemen vrij eenvoudig, met behulp van onze handleiding, door u zelf te plaatsen.

Inbouw waterterras

De meest gekozen inbouwmanier van de afgelopen jaren is toch wel “het waterterras” Ook wel plage / beach / lounger genoemd. Een zeer stijlvolle en elegante manier om het lamellendek uit het oog te onttrekken in opgerolde positie. Dit systeem is zowel toe te passen bij nieuwe zwembaden als zwembadrenovaties. Het oprolsysteem met lamellen wordt geïntegreerd onder een ondiepe waterzone ook wel waterterras genoemd. Dit systeem is perfect te combineren met een inlooptrap in uw zwembad.

Hellodeck biedt diverse afwerkingsmogelijkheden aan voor de nis:

  • HDPE nis afdekking in 3 kleuren (wit, lichtgrijs en antraciet). Eenvoudig in onderhoud, een strakke uitstraling en tot 4 meter uit een stuk te krijgen.
  • PVC plaat bekleed met keramische tegels in 4 kleuren (ivory, beige, concrete en antraciet) 

In combinatie met een RVS/INOX 316L of Composiet draagbalk en onze eigen lamelgeleiding wordt het automatische oprolsysteem onzichtbaar geïntegreerd in uw zwembad. Deze inbouwwijze kan zowel bij skimmer- als overloopbaden worden toegepast. Grote voordelen van dit systeem zijn: uw bad oogt optisch groter aangezien u een groter wateroppervlak krijgt en u geeft uw zwembad een extra functie door het waterterras waar u op kunt gaan zitten of liggen.

Inbouw in nis met rooster

De klassieker is het inbouwsysteem in een nis achter het zwembad. Tussen het zwembad en de nis bevindt zich een tussenwand uit beton (eventueel bekleed met tegelwerk) of metselwerk bekleed met folie zoals de rest van uw zwembad. Ook is het mogelijk om een op maat gemaakte wand uit HDPE of PVC te plaatsen. Wij raden aan een aanzuigpunt (bodemput) toe te passen in de nis, daarnaast is het belangrijk dat het waterniveau nooit zakt onder de hoogte van de tussenwand. Dit kan d.m.v. een automatisch waterniveau regeling of gewoon goed opletten wanneer u uw dek opendoet. Een RVS316L/Composiet balk in combinatie met een houten of kunsthouten rooster dekken de nis af. Bij dit systeem moet men rekening houden met een waterniveau van 10-15 cm vanaf de bovenzijde van de randsteen. Bij zwembaden breder dan 4,5 meter is het ook nodig extra beugels te voorzien om de balk te ondersteunen en de doorbuiging ervan te minimaliseren.

Inbouw in nis met hoge waterlijn

Momenteel is de trend een hoge waterlijn tot net onder de rand- of boordsteen. Met dit systeem kunt u een hoge waterlijn bereiken mede door het toepasen van speciale hoge waterlijn skimmers of een overloop aan één zijde. Bij dit systeem worden perronbeugels met wielen gemonteerd met een lengte van 90cm naargelang de breedte van de nis. Deze perronbeugels dragen een houten afdekrooster of kunnen zelfs een nis afdekking van steen of tegels dragen.

Inbouw in wand

Dit systeem wordt veel toegepast bij overloopbaden. De afdekking wordt geïntegreerd in een uitsparing in de achterwand. Deze uitsparing zal door een kunststof tussenwand gescheiden worden van uw zwembad. Boven deze verwijderbare tussenwand is een opening waar tussen het dek op- en afgerold wordt. Aan de onderzijde wordt vaak een opening gelaten om een goede watercirculatie te creëren in de nis. Het nadeel van deze constructie is dat bij calamiteiten men er lastig bij kan komen. Daarnaast ligt de RVS oprol as dieper in uw zwembad waardoor bij de grotere zwembaden een zwaardere type motor nodig is.

Inbouw onder zitbank

Met deze manier wordt de lamellenafdekking onder een zitbank in uw zwembad weggewerkt. Onze zitbank is vervaardigd uit HDPE met een RVS316L/Composiet onderconstructie en is een zeer eenvoudig in onderhoud. Aan de onderzijde wordt een opening gelaten om een goede watercirculatie te creëren onder de zitbank. Met dit systeem heeft u een heerlijke plek om even uit te rusten na het zwemmen. Ook ideaal voor kinderen om te spelen en uit te rusten.

Inbouw onder hoekkap

Met onze hoekkap worden uw lamellen zeer netjes weggewerkt op de bodem van uw zwembad. Onze hoekkap uit HDPE met een RVS316L/Composiet onderconstructie is zeer eenvoudig in onderhoud. Aan de onderzijde wordt een opening gelaten om een goede watercirculatie te creëren onder de hoekkap.

Direct een offerte op maat

Ontvang direct een vrijblijvende aanbieding met onze configurator.

afdekkingen vervangen wij per jaar in de Benelux en Duitsland

Eigen productie en ontwikkeling

Ook geschikt voor doe-het-zelf